Übergangsweise online

Sinds maart 2020 publiceert Stichting AppendiX Grafiek (i.s.m. Goethe-Institut Rotterdam) haar reeks Übergangsweise online

Derde editie: Jeanette Ephraïm en Anton Vrede

Jeanette Ephraïm (1960) maakt ruimtelijke beelden, installaties en recentelijk tekeningen in gemengde techniek. De figuurtjes of personages, die zij op papier verbeeld, hebben vaak een humoristische inslag, Wij zien dieren die menselijke trekjes vertonen of personages die op vogels lijken. Onze manier van kijken naar dieren is vaak een projectie van  menselijke emoties en gedragingen, waarbij het de vraag is of die emoties bij ons horen of bij het dier. http://www.jepnet.nl

Jeanette Ephraïm / zonder titel / podlood, inkt, veer / bamboepapier / 15cm x 20 cm
Jeanette Ephraïm / zonder titel / podlood, inkt, veer / bamboepapier / 15cm x 20 cm
Jeanette Ephraïm / zonder titel / podlood, inkt, veer / bamboepapier / 15cm x 20 cm
Jeanette Ephraïm / zonder titel / podlood, inkt, veer / bamboepapier / 15cm x 20 cm

Anton Vrede (1953) maakt schilderijen, beelden en tekeningen. In zijn zwart/wit tekeningen met inkt zien we steeds terugkerende dieren; een haas, een olifant, soms een pinguïn of een aap. Zij balanceren losjes in een nauwkeurige penseelstreek op het witte papier; lijken te dansen of van de wereld te vallen, ontmoeten elkaar of nemen afscheid. Hun eenvoud is verraderlijk; wij zien naast dieren een ruimte van gedachten. http://www.antonvrede.nl

© Anton Vrede
© Anton Vrede
© Anton Vrede
© Anton Vrede
© Anton Vrede
© Anton Vrede