Übergangsweise online

Sinds maart 2020 publiceert Stichting AppendiX Grafiek (i.s.m. Goethe-Institut Rotterdam) haar reeks Übergangsweise online

Vierde editie: Hillegon Brunt en Raph de Haas

Hillegon Brunt (1964) observeert haar omgeving met een nauwkeurig en liefdevol oog. Elementen, vaak uit de natuur, worden losgehaald uit hun context en in gedetailleerde tekeningen en prints, verbeeld tot een wonderlijke wereld van personages, voorwerpen en landschappen. Daarin is niets wat het lijkt. Een kastanje wordt naast boompje een vrolijk personage. Een bedekt en verkleed mensfiguurtje staat in een vreemd landschap. https://www.hillegonbrunt.nl

Hillegon Brunt / Daily Drawing / 2020 / Fineliner / papier / 15cm x 10,5cm
Hillegon Brunt / Knock Knock / 2019 / Toyobo ( foto-polymeer ets) / papier (oplage 10) / 12,5cm x 11cm
Hillegon Brunt / The Landscapes 01 / 2019 / Potlood, gouache en aquarel op foto / 20cm x 27cm
Hillegon Brunt / The Landscapes 10 / 2019 /Potlood, gouache en aquarel op foto / 20cm x 27cm

Raph de Haas (1952) is schilder, graficus en tekenaar. In zijn atelier staat een wand met honderden zorgvuldig opgestapelde tekeningen, meestal op 32 x 42 cm, als een pinacotheek. De tekeningen, zwart/wit met houtskool, potlood of inkt, zijn gemaakt in een krachtig en subtiel handschrift. Lijnen die nog maar net tot stilstand lijken gebracht, donkere en lichte houtskooltoetsen, inktvlekken en streepjes, vormen een wereld waarin kleine figuurtjes steeds weer iets vertellen over ons bestaan. https://www.raphdehaas.com

© Raph de Haas
© Raph de Haas
© Raph de Haas
© Raph de Haas