Übergangsweise

‘Die Verdauungsstörung des Hauses’

Marc Müller noemt zijn tekeningen zelf een ‘huis’, waarin hij kan denken, bewegen en ontwikkelen. In een eerste oogopslag denk je aan het werk van een architect; plattegronden, een dwarsdoorsnede van een gebouw, getekend op grote formaten met potloden in verschillende hardheden. De tekeningen zijn zwart, wit met eindeloze grijsschakeringen in fijne structuren. Soms zijn stukken weggegumt, worden de constructies aangetast en weer opengebroken. Naast deze architectonische werken ontstaan kleinere tekeningen van planten. Een tegenstelling lijkt het, maar als kijker wordt je langzaam gewaar dat beide thema’s eenzelfde organische groei vertonen. Niets is daarin eenduidig van betekenis, de tekeningen bieden de kijker alle ruimte om aandachtig waar te nemen.

Marc Müller (1970 DE) studeerde beeldende kunst aan de AKI in Enschede. Sinds 2000 is hij werkzaam als autonoom kunstenaar in Rotterdam.

Opening: 26 januari 17.00 uur door Landa van Vliet

Periode: 26 januari t/m 23 februari 2018
Locatie: Goethe-Institut, Westersingel 9, Rotterdam